Over Moyari Yoga

Monique Kruithof, Moyari Yoga
Mijn naam is Monique Kruithof. Ik ben mijn hele leven een fanatiek sporter geweest die, ook in mijn dagelijks leven, op zoek was naar uitdaging en snelheid. Jaren geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met yoga, maar hier ben ik destijds na vier jaar mee gestopt.

Door mijn gezin en mijn werk als verpleegkundige bleef ik maar doorgaan en liep ik mijzelf als het ware voorbij. Vijftien jaar geleden realiseerde ik me dat ik dit niet meer wilde en dat ik meer “rust” in mezelf wilde hebben. Zodoende heb ik toen het beoefenen van yoga weer opgepakt. Ik merkte dat ik door het dagelijks beoefenen van yoga steeds beter in mijn vel kwam te zitten en dat ik eindelijk de rust heb kunnen vinden waar ik naar op zoek was.

Omdat ik graag lesgeef en anderen kennis wil laten maken met yoga, heb ik ervoor gekozen om een opleiding te volgen tot Hatha- en Yin-yogadocente. Met het geven van yogalessen wil ik graag mensen laten ervaren wat yoga voor hen zou kunnen betekenen.

De yogalessen

De basis om te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen, is een goede houding en ademhaling. Omdat niet iedereen hetzelfde is, richt ik me in mijn lessen op je persoonlijke kenmerken: hoe beweeg je? hoe sta je? hoe is je balans? ben je in rust? Een belangrijk deel van mijn lessen bestaat uit deze individuele aandacht voor een correcte uitwerking van houding en ademhaling. Verder bestaan mijn lessen uit diverse afwisselende houdingen en ademhalingsoefeningen waarbij het hele lichaam aan bod komt. Dit is van belang om lichaam en geest in balans en rust te brengen.

Opleidingen 

 • Nadi en Spierherstelyoga, volgens NMT van Remo Rittener.
  6 bijeenkomsten van 3 uur bij Integrale Yoga Rotterdam door Carolina Wagner (2019).
 • Twee keer: Training van 2,5 dag “Yoga een inspirerend pad”. Training en uitleg over het achtvoudige pad van Patanjali, de eeuwenoude tradities van yoga en verdieping in de chakra’s door Wieteke van Meer ( juli 2018 en mei 2019).
 • Meditatie verdiepingsopleiding (30 uur) bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam (2018).
 • Yin Yoga docentenopleiding (50 uur) bij Arhanta Yoga Nederland (2018).
 • Trainingsdag Hara 1, 2 en 3, drie bijeenkomsten van 3 uur bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam door Jacqueline Rantong (2018 + 2019).
 • Training Chakra’s, 6 bijeenkomsten van 2,5 uur gegeven door Jannie Peters (2018).
 • Trainingsdag Mindfulness & Flowyoga bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam door
  Michaela Poort en Renée Piket (2017).
 • Specialisatie Ademhalingsdeskundige (30 uur) bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam (2017).
 • Trainingsdag “Hatha yoga voor mensen met rugklachten” bij Integrale Yoga Nederland te Rotterdam, door Sandra Koornneef  (2017).
 • Trainingsdag “Yoga volgens de Kashmirmethode” gegeven door Koos Zondervan. (2016)
 • unnamedHatha Yoga Docentenopleiding bij  Arhanta Yoga Ashram Nederland in Sinderen. Internationale Hatha Yoga docenten opleiding (200 uur) volgens de traditie van Swami Sivananda, erkend door International Yoga Association, European Yoga Association, Yoga Alliance en CRBKO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) (2016).
 • Achtweekse Mindfulnesstraining in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop onder begeleiding van P. Soons (2014).